Početna / Glas Trebinja


 

FUDBAL

 

KUNDAČINI LASKAVO PRIZNANJE

 

Početkom februara u Banjaluci je u organizaciji Fudbalskog saveza RS i "Sportskog žurnala Srpske", održana je manifestacija izbora najboljeg igrača, sudije, trenera i fudbalskog radnika za 2012. godinu.

Odlukom žirija, priznanje laskavo priznanje kao najbolji sportski radnik RS u 2012. godini dobio je Radislav Kundačina, dugogodišnji fudbalski radnik iz našeg grada.

Najbolji fudbaler je Zoran Kokot (FK Slavija - Istočno Sarajevo), najtalentovaniji fudbaler: Srđan Grahovac (FK Borac - Banja Luka), Najbolji sudija: Sreten Udovičić (Prijedor), Specijalno priznanje je dobila  Kadetska reprezentacija FS RS, Nagrada "Dr Milan Jelić" pripala je Mitru Laziću iz Novog Grada, nagrada za 60. godina rada i bavljenja fudbalom: profesoru Ratku Radovanoviću iz Bijeljine i Vladimiru Zriliću iz Laktaša dok je nagradu za razvoj fudbala: Milovan Vranješ iz Laktaša.

r.mi.

 


 

Nakon  rada sa muškim selekcijama u OK “Leotar” se posvetili radu sa djevojčicama

 

STARI KLUB SA NOVIM SNAGAMA

 

Ove jeseni došlo je do promjene u funkcionisanju OK “Leotar”. Umjesto muških selekcija, sa kojima se radilo već duže vrijeme, u klubu su se odlučili  da naprave zaokret i da se posvete radu sa djevojčicama. Ovaj potez naišao je na dobar odziv, pa su i u klubu bili iznenađeni brojem djece na treninzima.

 

Zašto je došlo do prestanka rada sa muškim selekcijama?

 

- Jednostavno više nije postojalo dovoljno interesovanje dječaka da bi klub mogao normalno da fukcioniše, kaže trener u klubu Miloš Čučković. Pokušali smo akcijama po školama da animiramo dječake, ali nije bilo dovoljnog odziva. Onda smo zaključili da Trebinju nedostaje ženski odbojkaški klub, da je mnogo djevojčica koje bi voljele da treniraju odbojku. Djevojke sa ovih prostora su visoke i imaju dobre predispozicije za bavljenje ovim sportom. Na naše veliko iznenađenje prvi odziv je bio ogorman, iskren da budem ni sami ga nismo očekivali, a kasnije se broj djevojčica iz dana u dan uvećavao.

 

U klubu se radi sa djevojčicama svih uzrasta, a trenerski tandem Miloš Čučković i Novica Ružić ostao je nepromjenjen, a u radu im pomaže i Mile Radenko.

 

- Imamo djevojčica koje imaju 5-6 godina, kao i onih koje imaju 17 godina. Napravili smo nekoliko grupa i treniramo 3-4 puta sedmično, a nastojaćemo da taj broj treninga uvećamo sa otvaranjem fiskulturne sale u školi u Bregovima. Ima nekoliko veoma talentovanih djevojčica, koje ukoliko budu uporne mogu da uspiju u ovom sportu. Krenuli smo od osnovnih stvari, od odbojkaške tehnike, ali pokušavamo da ih naučimo disciplini, ponašanju na treningu, kvalitetnim pripremama za trening i sl. Pored sportskih vještina insistiraćemo i na njihovom pravilnom fizičkom odgoju, vaspitanju, ali i dobrim ocjenama u školi.

 

Iako je o tome još rano govoriti, jer se sa djevojčicama radi tek pola godine, u klubu planiraju da se od jeseni uključe u takmičenje na nivou sarajevsko-romanijske i hercegovačke regije.

- Ako sve bude išlo prema planu od jeseni ćemo se uključiti u takmičenje u pionirskom uzrastu. Ipak, sa ove tačke gledišta to je još daleko i čeka nas dug put. Sada je najvažnije da se iskristališe jedna grupa najtalentovanijih djevojčica, sa kojima bi se prešlo na veći nivo rada i od tih djevojčica bi se formirale takmičarske selekcije.

 

Svi zainteresovani koji žele da se priljkuče treninzima mogu da se jave trenerima Milošu Čučkoviću i Novici Ružiću svakog ponedjeljka, četvrtka i petka u 20 časova u SD “Miloš Mrdić”.

Č. Mucović

 

TUFEGDŽIĆ PREŠAO U LJUBINJE

 

Prestanak rada sa dječacima simbolično je zaključen prelaskom Vitomira Tufegdžića u redove OK “Ljubinje”. On se izdvojio ka najtalntovaniji u svom uzrastu, što nije promaklo trenerima Ljubinja.

 

- Zadovljan sam atmosferom i radom u klubu. Ekipa me je jako dobro prihvatila. Prvu zvaničnu utakmicu sam odigrao prošle subote sa juniorskim sastavom Ljubinja. To je bila prvenstvena utakmica, koju smo dobili rezultatom 3:0. Zadovljan sam svojim igrom, mada još u tehničkom smislu mogu da napredujem. “Minutaža” u igri ne bi trebala da bude upitna, mada sve zavisi od forme. Ako ne bude povreda, startno mjesto među sedmoricom neće izostati. Pozicija na kojoj igram je korektor. Ambicije kluba su da osvoji juniorsko prvenstvo, a što se tiče seniorske selekcije to je plasman u Ligu BiH, kaže Tufegdžić.